Projekt- och projekteringsledaren Mia Mathon firar tio år som anställd på PE. Vi tog oss en kort pratstund med jubilaren om hennes bästa minnen, roligaste projekt och vad som är typiskt PE.

Hej och grattis Mia, hur känns det?
Tack! Ja, herregud tio år redan. Det är precis som de säger ”tiden går fort när man har roligt!”.

Vad har du lärt dig under tiden du varit här?
Jag har haft roligt i stort sett varje dag på jobbet sedan jag började på PE. Det går inte en dag utan att jag lär mig något nytt, och eftersom jag gillar kunskap om allt, så blir det roligt.

Du arbetar som projekt- och projekteringsledare med inriktning på badanläggningar, hur kommer det sig?
Det stämmer! Som ansvarig för våra badhussatsningar försöker jag hålla ihop våra bad-uppdrag med förhoppning om att vi ska ha ett levande kunskaps- och erfarenhetsutbyte inom PE. Att jag nischade mig på bad för åtta år sedan är inte bara för att jag redan som barn var badtokig, simmade redan som fyraåring, simtränat på låg nivå, utan för att jag älskar hus, gärna hus med funktioner. Hus som förgyller människors vardag.

Vilket är ditt roligaste projekt?
Mitt roligaste projekt är naturligtvis Hällefors badhus. Jag handlades upp som sakkunnig i projektet redan för fem år sedan. Ramlade in mitt i en påbörjad projektering tillsammans med bland annat VVS i Örebro. Ett omtag, och en ny upphandling senare är jag halvtid som extern projektledare, och vi gjuter bottenplattan i dagarna. Nu är vi runt femtio medarbetare från PE som varit delaktiga på något sätt. Hällefors är ett PE-bad och vi räknar med att framledes kunna projektera fler bad med Hällefors som förebild.

Vilka är de bästa minnena så här långt?
Roligaste minnena är faktiskt lite utanför huset: det är dels våra resor vi projektledare har gjort tillsammans, toppat av Budapest med bad, cykelsightseeing och ruinbarer, dels är det våra PE-dagar i Visby respektive Skövde.

Vad är något typiskt PE för dig?
Jag fascineras allt som oftast över den otroliga kompetens som vi besitter tillsammans. Alla kollegor landet runt, oavsett disciplin, är så otroligt duktiga. Jag brukar skryta för kunder om att vilken fråga jag än har så finns det någon PE som har svaret.