2016-02-10 | Pressmeddelande

Projektengagemang vinner uppdrag i Indien och Saudiarabien

Teknikkonsultkoncernen Projektengagemang har vunnit två stora internationella uppdrag. Uppdragen innefattar konstruktion av ett industriellt vattenreningsverk i Saudiarabien samt ett värmekraftverk i Indien och arbetet beräknas pågå under hela 2016.

Projektengagemang har sedan starten år 2006 fokuserat på att erbjuda konsulttjänster inom samhällsbyggnad och industri. I Indien ligger Projektengagemangs kontor på östkusten, i staden Chennai. På plats arbetar cirka 40 anställda med multidisciplinära tjänster inom projektledning, maskinkonstruktion, beräkning, energi, infrastruktur och rörledning.
Uppdragsgivaren för det industriella vattenreningsverket är Suido Kiko Middle East (SKME), ett verkstads- och anläggningsföretag baserat i Jeddah, Saudiarabien. Företaget är specialiserat på att tillhandahålla lösningar inom vattenrening. Värmekraftverket uppförs i New Delhi och omfattar två enheter på 660 MW vardera där Projektengagemangs kund är Alstom Bharat Forge. Totalt kommer de båda projekten att innebära en volym för Projektengagemang motsvarande cirka 40 000 arbetstimmar.
– Det är både hedrande och spännande att vi fått förtroendet att vara med och arbeta med dessa två viktiga projekt. De nya avtalen är bevis på att vi konkurrerar på den internationella marknaden inom alla våra affärsområden, säger Per-Arne Gustavsson, vd Projektengagemang.