2016-12-13 | Regulatoriska pressmeddelanden

Projektengagemang förvärvar HJR Projekt-El

Projektengagemang förvärvar teknikkonsultföretaget HJR Projekt-El, en av Sveriges största teknikkonsulter inom el- och säkerhetsområdet. Förvärvet gör Projektengagemang till en marknadsledande aktör inom projektering av el- och säkerhetsanläggningar inom byggnation med totalt 280 medarbetare.

HJR Projekt-El är ett teknikkonsultföretag med drygt 110 medarbetare som har spetskompetens inom bland annat el-, tele- och säkerhetssystem, brandskyddsprojektering, sprinklerprojektering och riskanalyser. Företaget grundades 1987 och finns i Uppsala, Västerås samt Stockholm. Under 2015 omsatte HJR Projekt-El cirka 150 miljoner kronor och har idag en marknadsledande position inom el och säkerhet.

– HJR Projekt-El är ett lönsamt företag med ett starkt kunderbjudande. Förvärvet gör Projektengagemang till en ledande aktör i ett växande marknadssegment. Dessutom utökar vi nu vårt erbjudande genom att inkludera tjänster inom säkerhetsområdet med kunskap om brand, risk, sprinkler samt lås och beslag. Samtidigt breddar vi oss inom el- och teleprojektering. Därmed tar vi ett viktigt steg mot att erbjuda fler kunder kvalificerade helhetslösningar, säger Per-Arne Gustavsson, vd och koncernchef, Projektengagemang.

Den närmsta tiden kommer de båda organisationerna att integreras under ledning av Johan Renvall, vd på HJR Projekt-El, och Michael Gustavsson som är affärsområdeschef på Projektengagemang.

– Vår vision är att vara Sveriges ledande teknikkonsultföretag inom både el och säkerhet och därmed vara det självklara hjärtat i byggprocessen. Det är spännande och roligt att bli en del av Projektengagemang. Vi kan nu erbjuda våra kunder helhetslösningar som vi tidigare inte haft möjlighet att göra. Vi ser fram emot att komma igång och arbeta tillsammans, säger Johan Renvall, vd, HJR Projekt-El.

Ladda ned pressmeddelande