2017-09-14 | Pressmeddelande

PE expanderar i Indien efter kraftigt ökad orderingång

Arkitekt- och teknikkoncernen Projektengagemang har vunnit flera nya internationella order. De nya uppdragen innebär bland annat att PE får fortsatt förtroende att konstruera ett industriellt vattenreningsverk i Saudiarabien samt ett värmekraftverk i Indien. Den ökade orderingången möjliggör nu en expansion i regionen.

PE grundades 2006, finns på fler än trettio orter runtom i Sverige och består idag av mer än 1 000 medarbetare. Koncernen erbjuder tjänster inom arkitektur, industri och energi, installation samt bygg och anläggning. I Indien ligger PEs kontor på östkusten, i staden Chennai. På plats arbetar drygt 40 ingenjörer med multidisciplinära tjänster inom projektledning, maskin- och anläggningskonstruktion, beräkning, energi och infrastruktur.

Den ökade orderingången gör nu att PEs verksamhet i Chennai fortsätter att växa och totalt kommer det att göras plats för ytterligare drygt 20 medarbetare.

– För de kompetenser vi har ser vi en betydligt större efterfrågan i Indien, men även i stora delar av Mellanöstern. För att kunna möta det ökade behovet kommer vi därför att ytterligare stärka upp vår kapacitet i Chennai. Vi arbetar dessutom med att öka samverkan mellan våra indiska och svenska verksamheter. Med ökat samarbete och kompetensutbyte kommer vi bli än mer konkurrenskraftiga, både nationellt och internationellt, säger Hans Paulsson, Affärsområdeschef Industri & Energi, Projektengagemang.