2017-01-16 | Regulatoriska pressmeddelanden

Ett Konkret förvärv av Projektengagemang

Teknik- och arkitektkonsulten Projektengagemang förvärvar ingenjörsföretaget Konkret Rådgivande Ingenjörer i Stockholm AB. Bolaget är en av de marknadsledande aktörerna inom konstruktion, byggteknik och byggfysik vilket nu ytterligare breddar Projektengagemangs erbjudande.

Konkret är ett teknikkonsultföretag inom konstruktion som under fjolåret omsatte cirka 68 miljoner kronor och sysselsatte drygt 50 medarbetare. Företaget grundades 2000 och finns idag i framförallt Stockholm men även i Luleå och Umeå. Främst har bolaget specialistkompetens inom ny- och ombyggnad av kontor, bostäder och kommersiella fastigheter med fokus på Stockholms innerstad.

– Konkret är ett företag med stor specialistkompetens och ett mycket gott renommé. Vi vill kunna erbjuda våra kunder helhetslösningar inom alla våra verksamhetsområden och detta är ett mycket viktigt och stort steg i den riktningen. Tillsammans breddar vi nu vårt helhetserbjudande och vi är därför mycket nöjda över att förvärva denna starka kompetens, säger Per-Arne Gustavsson, vd och koncernchef, Projektengagemang.

Den närmsta tiden kommer de båda organisationerna att integreras under ledning av Christer Öhman, vd på Konkret, och Per Göransson som är operativ chef på Projektengagemang.

– Som en av landets ledande aktörer inom byggnadskonstruktion känns det väldigt positivt att nu bli en del av Projektengagemang. För oss som grundat och äger företaget har det varit viktigt att säkra bolagets framtid och detta känns som helt rätt väg att gå. Projektengagemang ger oss både en stabil grund att stå på men också musklerna att fortsätta växa, säger Christer Öhman, vd, Konkret Rådgivande Ingenjörer i Stockholm AB.

Ladda ned pressmeddelande