HJR Projekt-El

Projektengagemang förvärvar teknikkonsultföretaget HJR Projekt-El, en av Sveriges största teknikkonsulter inom el- och säkerhetsområdet.

HJR Projekt-El är ett teknikkonsultföretag med drygt 110 medarbetare som har spetskompetens inom bland annat el-, tele- och säkerhetssystem, brandskyddsprojektering, sprinklerprojektering och riskanalyser. Företaget grundades 1987 och finns i Uppsala, Västerås samt Stockholm. Under 2015 omsatte HJR Projekt-El cirka 150 miljoner kronor med god lönsamhet och har en marknadsledande position inom el och säkerhet.

Förvärvet är viktigt ur flera perspektiv och gör Projektengagemang till en marknadsledande aktör med 280 medarbetare inom projektering av el- och säkerhetsanläggningar inom byggnation, vilket är ett växande marknadssegment. Samtidigt innebär förvärvet att Projektengagemang utökar erbjudandet att även inkludera tjänster inom säkerhetsområdet med kunskap om brand, risk, sprinkler och samt lås och beslag. Därmed kan fler kunder erbjudas kvalificerade helhetslösningar.

Ladda ned pressmeddelande