Gärdhagen Akustik AB

PE Teknik & Arkitektur förvärvar Gärdhagen Akustik AB, en Göteborgsbaserad akustikspecialist med tydlig inriktning mot byggnader. Med förvärvet stärker PE sitt erbjudande inom akustik, ett område som är viktigt för att skapa välbefinnande och lyfta byggnader och deras närmiljö till nya nivåer.

Gärdhagen Akustiks medarbetare inkluderar experter inom både byggnadsakustik och omgivningsbuller. I varierade konsultuppdrag arbetar de med allt från projektering av hotell, bostäder, skolor, kontor, operahus och gym, via utredning och kartläggning av industri- och trafikbuller, till mätningar och problemlösning. De har även stort kunnande inom varsamma ombyggnationer, vilket bland annat har kommit till användning i Kungsportshuset och Clarion Hotel Post i Göteborg. Bolaget grundades 2003 och har med fem medarbetare en årlig omsättning på drygt 6 miljoner kronor. 

 

På bilden från vänster: Bo Gärdhagen, grundare Gärdhagen Akustik. Helena Hed, VD och Koncernchef, PE Teknik & Arkitektur. Charlotte Gyllenhammar, Affärsområdeschef Miljö, PE Teknik & Arkitektur.

 

Ladda ned pressmeddelande