På det nya kontoret Aura i Malmö sitter Karin Rudnert. Karin arbetar som arkitekt SAR/MSA och började på PE 2016. Det har varit fem händelserika år med både toppar och dalar men hon trivs när saker händer och när hon kan vara med och påverka. Vi träffade Karin för en pratstund.

 

"Här får man vara med och påverka"

Hej Karin, kan du berätta lite kort om dig själv?
Jag kommer från Malmö, med studerade till Arkitekt på KTH. Efter studierna arbetade jag ett år i Stockholm innan jag flyttade ner till Malmö igen. Här bor jag med min kille och våra tre barn. Vi bor i en lägenhet men gillar att odla, så vi har odlingslott och även en liten markplätt i Svedala tillsammans med mina syskon.

Vad arbetar du med om dagarna?
Väldigt mycket olika saker. På senare tid har jag arbetat mycket med byggprojektering av flerbostadshus samt ombyggnader av bostäder och restaureringar i lite tidigare skeden. Tidigare har jag även jobbat med skolor och förskolor en del. Både ombyggnad och nybyggnad. Skolor och bostäder är något jag tycker är roligt eftersom det känns som att det är nära människors vardag och påverkar samhället.

Vad betyder engagemang för dig?
För mig är engagemang är en självklarhet. Det är engagemanget som gör arbetet kul och det är engagemanget som driver projekten framåt och utvecklar mig som person.

Kan du berätta om ett projekt som varit extra spännande?
Just nu känns det aktuellt att ta upp Kråkan som ganska nyligen blivit klart. Vi fick återskapa en fasad samt renovera trapphus på ett stort flerbostadshus på Möllevångstorget här i Malmö. Det var en väldigt rolig process där vi fick utreda mycket om hur det sett ut tidigare, många platsbesök och diskussioner med bland annat antikvarier.

Vad får dig att trivas?
PE har förändrats mycket under de fem åren jag varit här. Det har varit utmanande emellanåt, men det står inte still och blir inte heller tråkigt när saker hela tiden händer. Nu har allt börjat landa och visionen om att samarbeta mellan olika affärsområden fungerar allt bättre här i syd, vilket verkligen är superkul! Jag upplever också att man kan påverkar organisationen med idéer och åsikter. Dessutom har jag så himla trevliga kollegor, vi har väldigt bra stämning på kontoret och då trivs jag.